Pressrelease – 24 augusti 2020

Idag tillkännagav Firstcom Europe, en ledande paneuropeisk leverantör av växel- och molnoperatörstjänster, att de nått ett avtal med Kartesia om en ny finansiering på 29 miljoner Euro för att fortsätta den pågående köp- och integrationsstrategin samt för att refinansiera befintliga lån.

Under de senaste 6 åren har Firstcom gjort åtta förvärv och uppnått en årlig omsättning på över 37 miljoner Euro. Man verkar för närvarande i Sverige. Storbritannien, Tyskland, Danmark samt Polen och planerar nu att göra ytterligare förvärv på befintliga marknader.

Pontus Blom, VD för Nortech Telecom, ett dotterbolag till Firstcom Europe i Sverige kommenterar ”Denna finansiering kommer ta Firstcom till nästa nivå i sin utveckling och ge nödvändig finansiering för vidare expansion. Firstcomgruppen värderar högt den erfarenhet som vår svenska verksamhet besitter och ser oss som en förebild inom gruppen avseende digitalisering av marknaden samt avancerade molnlösningar.”

Nick Holman, chef för Kartesia: ”Firstcom Europe är en etablerad och högkvalitativ leverantör av Unified communication-lösningar med ett exceptionellt ledningsteam. Med sin egenutvecklade produktportfölj för kund- och molnbaserade lösningar är företaget i en unik position för att supportera sina kunder i den pågående digitaliseringen av telefoni. Vi ser fram emot att stötta gruppen i dess vidare utveckling.”

Firstcom har utvecklat en Unified Communicationplattform (UCaaS) som omfattar avancerade rösttjänster, onlinechatt, videokonferenser, skärmdelning och SIP-accesser för små och medelstora företag. Det har varit en hög efterfrågan och omsättning av dessa tjänster även under pandemin. Enligt Blom kommer ”Firstcom att fortsätta utveckla innovativa molnbaserade tjänster och produkter som kommer integreras i den dagliga verksamheten, oavsett Covid-19 eller ej.”

Som en del av transaktionen refinansieras den skuld som tidigare tillhandahållits av Beechbrook Capital men de behåller aktieinnehav i gruppen. Tim Johnston från Beechbrook kommenterar: ”Vi är mycket glada över utsikterna för Firstcom och ser fram emot att fortsätta vårt partnerskap”.