Nortech Telecom byter namn till Firstcom Europe – 2020-12-02

Den 2 december 2020 bytte vi namn till Firstcom Europe

Under 2017 fick vi nya huvudägare i form av Firstcom Europe, en Pan-Europeisk service provider inom telecom. Under senaste åren har mycket hänt och vi finns idag representerade utöver Sverige i Danmark, England, Tyskland och Polen. Totalt är vi nu 190 medarbetare fördelat på 13 kontor.
För att harmonisera med övriga systerföretag inom gruppen byter vi nu namn till Firstcom Europe även i Sverige.

I praktiken innebär namnbytet följande:
Från 2 december – Samma organisationsnummer, adress, telefon, personal men under nytt bolagsnamn och justerad logotyp. Successivt byter vi ut brevpapper och kuvert, fakturor, visitkort, produktblad och övrigt marknadsföringsmaterial.

Mailadresser
– de nuvarande kommer fortfarande att fungera men vidarebefordras och
övertid helt gå över till
@firstcomeurope.se

Hemsida – nytt domännamn blir www.firstcomeurope.se, och den tidigare adressen, www.nortechtelecom.se, kommer inom kort att pekas om till det nya domännamnet.

Avtal och pågående uppdrag
Vi ändrar enbart namn och logotyp, de juridiska personerna med organisationsnummer 559016-1666, Nortechvoip AB, blir Firstcom Europe Voip AB samt 556608-5196, Nordic Technology Distributors – Nortech AB, blir Firstcom Europe Dist AB vilket betyder att:

  • Alla nuvarande avtal gäller
  • Alla överenskommelser i samband med pågående uppdrag gäller
  • Alla avtal om inköp gäller
  • Alla uteliggande offerter gäller den tid som anges i offerten


Har ni några frågor är ni som alltid varmt välkomna att kontakta er kontaktperson hos oss.

Pressrelease – 24 augusti 2020

Firstcom Europe slutför €29 miljoner för ytterligare förvärv och refinansiering

Idag tillkännagav Firstcom Europe, en ledande paneuropeisk leverantör av växel- och molnoperatörstjänster, att de nått ett avtal med Kartesia om en ny finansiering på 29 miljoner Euro för att fortsätta den pågående köp- och integrationsstrategin samt för att refinansiera befintliga lån.

Under de senaste 6 åren har Firstcom gjort åtta förvärv och uppnått en årlig omsättning på över 37 miljoner Euro. Man verkar för närvarande i Sverige. Storbritannien, Tyskland, Danmark samt Polen och planerar nu att göra ytterligare förvärv på befintliga marknader.

Pontus Blom, VD för Nortech Telecom, ett dotterbolag till Firstcom Europe i Sverige kommenterar ”Denna finansiering kommer ta Firstcom till nästa nivå i sin utveckling och ge nödvändig finansiering för vidare expansion. Firstcomgruppen värderar högt den erfarenhet som vår svenska verksamhet besitter och ser oss som en förebild inom gruppen avseende digitalisering av marknaden samt avancerade molnlösningar.”

Nick Holman, chef för Kartesia: ”Firstcom Europe är en etablerad och högkvalitativ leverantör av Unified communication-lösningar med ett exceptionellt ledningsteam. Med sin egenutvecklade produktportfölj för kund- och molnbaserade lösningar är företaget i en unik position för att supportera sina kunder i den pågående digitaliseringen av telefoni. Vi ser fram emot att stötta gruppen i dess vidare utveckling.”

Firstcom har utvecklat en Unified Communicationplattform (UCaaS) som omfattar avancerade rösttjänster, onlinechatt, videokonferenser, skärmdelning och SIP-accesser för små och medelstora företag. Det har varit en hög efterfrågan och omsättning av dessa tjänster även under pandemin. Enligt Blom kommer ”Firstcom att fortsätta utveckla innovativa molnbaserade tjänster och produkter som kommer integreras i den dagliga verksamheten, oavsett Covid-19 eller ej.”

Som en del av transaktionen refinansieras den skuld som tidigare tillhandahållits av Beechbrook Capital men de behåller aktieinnehav i gruppen. Tim Johnston från Beechbrook kommenterar: ”Vi är mycket glada över utsikterna för Firstcom och ser fram emot att fortsätta vårt partnerskap”.